Intrebari frecvente

Aici gasesti cele mai frecvente intrebari in legatura cu mecanismul tavanului instelat. Daca nu gasesti raspunsuri la intrebarile tale, te rugam sa te adresezi echipei noastre.
1.Cum functioneaza?

 

Folosim o vopsea speciala fluorescenta care reactioneaza la lumina UV. In timpul zilei absoarbe lumina si o emana pe intuneric, timp indelungat. Lumina ei este mult mai intensiva si mai puternica decat cea a vopselelor fluorescente din comert, iar lumina absorbita o poate emana chiar si de 10 ori mai indelungat.

 

2.Cat timp lumineaza?

 

In functie de incarcare, tavanul emana luminaintre 2-8 ore. Incarcarea depinde de cata lumina naturala primeste, de aceea se recomanda sa se discute dinainte despre dimensiunile ferestrelor si despre cata lumina va intra in camera. Daca fereastra este mica sau daca ajunge prea putina lumina in camera, atunci aveti nevoie de o sursa de incarcare cum ar fi led UV sau bec UV.

 

3.Cat timp”functioneaza”?

 

Producatorul asigura 25 de ani de garantie, timp inca netestat de noi, de aceea noi va oferim 20 de ani de garantie.

 

4.Este lavabil?Este rezistent la apa?

 

Vopseaua este pe baza de apa, dar dupa uscarea totala, nu mai poate fi dizolvata cu apa. Acesta permite sa fie folosita si in incaperi cu umiditate ridicata, de exemplu bai, saune sau deasupra bazinelor de acasa.

 

5.Cu ce fel de vopsea se lucreaza? Are componente radioctive?

 

Folosim vopsea fluorescenta reactiva UV care corespunde unor standarde de calitate stricte. Certificatul de producator atesta ca nu are nici un component radioactiv.

 

6.Pe ce suprafata se poate aplica? 

 

Se poate aplica pe orice tip de suprafata. Materialul si culoarea suprefetei nu influenteaza deloc senzatia oferita de un tavan instelat, acestea jucand un rol mai degraba in timpul zilei, la lumina, in sensul ca pe o suprafata alba sau de culoare deschisa nu se vede deloc. Daca o aplicam pe un tapet cu suprafata dura, stelele nu vor putea fi vazute ziua.

 

7.Suprafata trebuie pregatita in prealabil? 

 

Suprafata nu necesita nici un fel de pregatire prealabila.Se recomanda insa sa zugravim inainte ca tavanul instelat sa poata servi durata de viata garantata.

 

8.Aplicarea inseamna murdarie in camera?

 

Deloc. Se face curatenie de catre echipa noastra si veti gasi camera in starea in care ne-ati predat-o. Astfel, va fi o supriza imensa celui care o primeste, deoarece schimbarea se va observa doar seara, nu vor fi urme.

 

9.Camera trebuie aranjata, mobila mutata?

 

Nu este necesar sa goliti camera, doar sa se ajunga la tavan usor, cu ajutorul unei scari.

 

10.Cum se incarca? Cat de mare trebuie sa fie geamul? Cata lumina necesita?

 

Tavanul instelat se incarca in primul rand cu lumina naturala, de aceea este important ca camera sa aiba geam de dimensiune potrivita. Daca nu patrunde destula lumina naturala in camera, atunci se poate incarca si cu ajutorul unui neon UV, al unui led sau bec UV. Daca nu este incarcat cu lumina naturala, durata de luminare va fi mai scurta. Incarcarea de catre o sursa UV se face intr-un timp relativ scurt, dar se si descarca mai repede. Daca se incarca cu lumina natulara, veti avea parte de o senzatie mult mai stralucitoare, mult mai intensiva.

 

11.Este nevoie de o luminare speciala?

 

Nu, din contra. Senzatia perfecta va este asigurata in intuneric total. Daca doriti sa aveti si o sursa de lumina, de exemplu intr-o incapere de relaxare sau de masaj, atunci va recomandam o lampa UV.

 

12.Cum se realizeaza?

 

Stelele sunt vopsite manual, folosim a vopsea pe baza de apa, oferind iluzia unui cer instelat pe care pot fi recunoscute constelatiile.

 

13. De ce nu poate fi la fata locului cumparatorul?

 

Tavanul instelat se realizeaza in mai multe etape, care separat nu ofera nimic. De aceea dorim ca cumparatorul sa-si faca o impresie vazand lucrarea terminata.

 

 14. Se face manual?

 

Da, tavanul se face exclusiv manual.

 

15.In cat timp se face tavanul instelat?

 

In cazul unei camere de dimensiuni normale, de 15 m2, este nevoie de aproximativ 4 ore, dar timpul acesta poate varia in functie de cat de aglomerata este camera, cat de inalta este sau daca cumparatorul are dorinte speciale. 

 

16.Se pot cere imagini unice?

 

Toate tavanele se realizeaza pe baza dorintei cumparatorului, de aceea toate sunt unicate.

 

  1.  Tavanul trebuie vopsit in negru?

 

Nu. tavanul va fi vopsit pe culoarea pe cre o are. Stelele pot fi vopsite pe orice culoare, dar pe alb sau nuante pastelate ele vor fi invizibile ziua.

 

18. Se misca?

 

Nu se misca, deoarece este pictura pe perete, dar am primit niste feedback-ri conform carora, daca cineva se trezeste noaptea sub stele, acestea dau impresia ca se misca.

 

19.Cat de intunecata trebuie sa fie camera?

 

In camera trebuie sa fie intuneric ca noaptea sub cerul liber. O sursa de lumina poate afecta efectul si senzatia.

 

20.Imaginea pictata corespunde realitatii din punct de vedere  astronomic?

 

Pozitia constelatiilor corespunde realitatii, dar situarea camerei are un cuvant de spus in ce se poate picta si ce nu.

 

21.Este vizibil pe parcursul zilei, nu deranjeaza?

 

Pe parcursul zilei, tavanul instelat este invizibil, dar depinde de nuanta suprafetei. Daca cineva vrea sa vada in mod intentionat, atunci este nevoie de luminare.

 

22.Prin ce este diferit de abtibildurile, de stelele din plastic sau de alte vopsele fluorescente care pot fi gasite in comert?

 

In primul rand prin faptul ca lumineaza de 10 ori mai mult timp si are o lumina mult mai stralucitoare, deoarece este o vopsea special facuta. In al doilea rand, ofera o imagine mult mai reala decat abtibildurile sau stelele din plastic. Pe parcursul zilei este invizibil,creeaza efect de spatiu, are constelatii reale si ofera senzatia reala de cer instelat.

 

23.Dispare la zugravire?

 

Da, cand zugravim, tavanul instelat dispare de tot, caci este vopsit intr-un strat foarte subtire care va fi usor acoperita in cazul unei zugraveli.

 

24.Se poate vopsi si pe pereti?

 

Da, chiar este avantajos, deoarece astfel nu se vad colturile, senzatia de bolta instelata fiind si mai reala.

 

25.Se poate aplica si un cluburi/baruri?

 

Da, cu ajutorul unei vopsele speciale care se vede in lumina UV. In cazul acesta nu este nevoie de intuneric total, dar trebuie asigurata in continuu o luminare UV.

 

26.Este benefic copiilor fricosi si cu tulburari de somn? 

 

Potrivit informatiilor primite de la clienti, copiii care pana atunci au adormit doar cu lampa aprinsa, s-au linistit uitandu-se la stele.

 

27.Dauneaza ochilor daca ne uitam lung la tavan?

 

Nu dauneaza deloc, deoarece este asemanator luminii stelelor, au lumina slaba si orice alta lumina poate strica efectul.

 

28.Cat de puternica este lumina?

 

Nu poate inlocui lumina unei lampi. Ofera o lumina identica cu cea a stelelor in aer liber. De aceea are efect magic si ofera o senzatie placuta.

 

29. Necesita curent?

 

Nu, deoarece se incarca de la lumina soarelui. Se poate incarca si cu ajutorul unor alte surse cum ar fi led-uri sau becuri UV sau alte surse de lumina din casa.

 

30.Ce sa fac daca ma plictisesc de el sau ma deranjeaza?

 

Nu avem informatii cum ca cineva s-ar fi plictisit de el, dar dispare prin zugravire.